Praat mee! (2de ronde)

Deelgebied tussen Stadhuisplein en Vlas & Graan

In dit deelgebied verdwijnen het zwembad en de sporthal. De gemeente heeft inmiddels besloten dat hier een nieuw zwembad wordt gebouwd en biedt ruimte voor een nieuwe Aldi. Een ontwerp voor deze gebouwen moet nog gemaakt worden, exacte afmetingen staan ook nog niet vast. Echter de contouren die hier getekend zijn, zijn wel realistisch. Achter de Aldi en zwembad ontstaat een grote parkeerplaats met daarboven een parkeerdek. Door deze nieuwe parkeerplaats kan het parkeren op andere plekken wat minder worden en kan de ruimte groener worden en ontstaat er meer verblijfsruimte. De parkeerplaats krijgt één entree vanaf Vlas en Graan. Het wordt een openbare parkeerplaats (op de begane grond blauwe zone). De wijze van vormgeving staat nog open  (bijvoorbeeld groene of dichte gevels). We stellen ons enkele bomen voor die door het dek steken, zodat de ruimte ook een groene sfeer krijgt.. Het laden en lossen voor de Aldi vindt goed afgeschermd plaats. Tussen Park Residence en de Aldi ontstaat een prettige ruimte; een directe looplijn waarin ruimte is voor bomen en kleurige beplanting.

 


Achtergrond Informatie over het parkeren in het centrum

 

Achtergrond Informatie over het parkeren in het centrum


Via het reactievenster kunt u reageren.

|

Bijlage

  1. poster-stadhuisplein-A0-03.jpg 3-3-2020 14:52:24

Commentaar

  • De ingang van de parkeer garage aan de zijde van Vlas en Graan en de uitgang aan de zijde van het Stadhuis. Dit verdeeld de congestie die anders gaat ontstaan bij Vlas en Graan. In verband met geluidsoverlast tijdens het laden en lossen de losplaats Aldi inpandig situeren. Laden en lossen gebeurt 's ochtends vroeg en dat bezorgt geluidsoverlast voor de bewoners van Park Recidence. De galerij van het appartementencomplex Park Recidence kent allen maar harde kale wanden. Dit kan met mooiere materialen worden afgewerkt. De bomen in de parkeergarage juich ik toe. Goed plan. De parkeergarage zou ik wel willen uitrusten met een goed camerasysteem om zo controle te kunnen uitoefenen op de garage. Dit om te voorkomen dat het een hangplek wordt met alle gevolgen van dien.
    11-3-2020 15:08:39 Reageer

Geef commentaar

stadhuisplein
2204