Nieuws

Eerste dorpsgesprek Stadhuisplein en omgeving

Op woensdag 19 juni waren er zo’n 70 bewoners aanwezig op het eerste dorpsgesprek.

De avond begon met een plenaire presentatie in het gemeentehuis. Hierin werd het proces en het plangebied toegelicht. Het ontwerpbureau lichtte daarna een vijftal thema’s uit; ‘Architectuur en beeldkwaliteit’, ‘Klimaat’, ‘Verkeer, parkeren en routes’, ‘Functies, activiteiten en leuke dingen om te doen’ en ‘Cultuurhistorie en kunst’. 

Bij elk thema werd kort de bestaande situatie toegelicht en werden ideeën genoemd ter inspiratie. Er ligt zeker nog geen ontwerp voor het Stadhuisplein en omgeving. Het eerste dorpsgesprek was dan ook bedoeld om ideeën, wensen en beperkingen op te halen, zodat het ontwerpbureau aan de slag kan met het maken van eerste schetsen.

Na de presentatie was er de mogelijkheid om reacties achter te laten. Dit kon binnen in het gemeentehuis. Voor elk thema was een aparte ruimte waar je een reactie op kon schrijven. Daarnaast kon je op ‘safari’ door het gebied. Zeker 90% koos voor de wandeling en ging op pad door het plangebied. Elke groep had een ‘gids’. Wensen, ideeën en beperkingen werden genoteerd. 

Kon u niet bij deze avond zijn of heeft u nog aanvullende ideeën? Tot eind juli kunt u nog reageren op de website, onder de knop 'Praat Mee'! Ook hier komen dezelfde thema’s terug. We horen graag uw reactie!

Als u het verslag wilt lezen van het eerste dorpsgesprek, klik dan hier.

Bijlage

  1. Reactieseerstedorpsgesprekv2.pdf 25-7-2019 11:57:39

Aanmelden nieuwsbrief

stadhuisplein
2204